Derneğin gençlik bölümü 6 Ocak 2019 pazar günü saat 9:30'da 23 kişinin katıldığı bir paintball etkinliği düzenledi.

Paintball nedir?

Oyuncuların, genellikle basınçlı hava veya CO2 ile çalışan "paintball atıcıları" tarafından atılan paintball'lara dokunarak rakiplerini elimine ettiği bir aktivitedir. Erkek, kadın ve çocuk, herkes paintball oynayabilir! Bununla birlikte, katılmak isteyen küçükler için ebeveyn izni zorunludur.

Oyuncuların eğlenmesine izin verirken güçlü bir stratejik boyutu olan paintball, günümüzde ekip yapısının bir parçası olarak şirketler tarafından giderek artan bir aktivitedir.

Photo paintball

Oynamaya başlamadan önce, süpervizör, seansın gidişatını ve paintball kurallarını açıklar. Paintball’un yasallığı ve düzenlenmesi ülkeye göre değişmektedir. Bu spor, zeminde zorunlu maskenin takılması ve zeminden kalıcı olarak ayarlanan silahların kepi gibi güvenlik koşullarına uyulmaması halinde tehlikeli olabilir.

Açılımı

İki takım oluşturduktan sonra oyun başlıyor! Elimizdeki 3 saatlik oyun boyunca 7 oyun yapma şansımız oldu.

  • Bayrak iki kısmı yakalar : Amaç bir bayrağı ele geçirmek ve seninle birlikte zirveye çıkarmaktı. Etkilenen oyuncular üsse dönmeleri şartıyla oynamaya devam edebilirler.
  • İki parça kurtarma : Amaç, ilk takımın cumhurbaşkanı arabada sıkışıp kalmasını sağlamaktı, ikinci takım ise cumhurbaşkanını öldürmekten sorumluydu. Sizi temin ederim, söz konusu hedef gerçek başkan değil, basit bir kukladı!
  • İki normal bölüm : Amaç, sadece rakip takımın üyelerini ortadan kaldırmaktı. Bu oyunda geri dönüş mümkün değil, etkilenen insanlar sahayı terk etmek ve oyunun sonunu beklemek zorundadılar.
  • Genel bir savaşın parçası : Kural yok! Oyuncular şarjlarını boşaltana kadar oynamaya devam edebilirler.

Pedagojik bir süpervizöre sahip olma ve arzularımızı dinleme şansımız oldu. Sabah sona erdi, zamanın geçidiğini görmedik!